ACTA DEL VEREDICTE DE LA SEGONA EDICIÓ DEL PREMI SIKARRA

El dissabte dia 23 de febrer de 2013, reunit a Sant Antolí el Jurat  format per representants del Fòrum l’Espitllera i de la Fundació Jordi Cases i Llebot, un cop valorades les sis candidatures que han estat formalitzades per optar al premiacorda atorgar la distinció d’aquesta segona convocatòria alsAmics de l’Arquitectura Popular, associació cultural dedicada a l’estudi, la difusió i la defensa de les construccions rurals tradicionals, en atenció a la seva trajectòria i a les actuacions dutes a terme i en suport a la seva projecció futura.

El Jurat ha valorat molt especialment el fet que l’entitat guardonada, en els seus dotze anys d’existència, s’ha convertit en un referent per al coneixement i la difusió de l’arquitectura popular, fomentant els nombrosos debats sobre la seva conservació, actualitat i projecció. La sevatrajectòria, que ha inclòs múltiples activitats que van des d’exposicions, sortides per conèixer el patrimoni popular, jornades, publicacions i cursets pràctics, i el seu empeny pedagògic i divulgatiu són un valor afegit que es vol reconèixer amb el guardó i incentivar a continuar endavant.

Al mateix temps, les entitats promotores del Premi Sikarra fan un homenatge al seu fundador i ànima dels cursos d’estiu, l’arquitecte Josep Mora i Castellà, que va morir el mes de juliol passat. Amb el lliurament del guardó als Amics de l’Arquitectura Popular també reivindiquen la memòria de qui va contribuir decisivament a dinamitzar la cultura i el patrimoni de les terres de la Segarra i l’Urgell i esperonen els membres de l’associació perquè  segueixin endavant els projectes que ell havia iniciat i vetllat amb convicció i generositat.

D’aquesta decisió n’estén acta Jaume Moya, Secretari de la Fundació Jordi Cases Llebot i de l’Associació cultural Fòrum l’Espitllera que, en aquesta convocatòria, actua com a Secretari del Jurat.

Sant Antolí (Ribera d’Ondara)
23 de febrer de 2013