EL FÒRUM L’ESPITLLERA CELEBRA EL 8 DE MARÇ AMB L’ASSOCIACIÓ DE DONES COLOMINES

El proppassat dissabte 11 de març va tenir lloc al local de l’Associació de Dones Colomines de Santa Coloma de Queralt un acte en commemoració del 8 de març, dia de la dona treballadora.

L’acte duïa per títol “Ser dona a la Segarra: abans i ara” i estava organitzat pel Fòrum l’Espitllera, en col·laboració amb l’Associació de Dones Colomines. Va constar de la participació de dones de l’associació i de dones membres del Fòrum l’Espitllera, que van debatre el sentit de pertinença al territorio segarrenc i com ha canviat ser dona avui al món rural respecte els temps pretèrits.

La jornada també va comptar amb la participació de tres noies de 4rt d’ESO de l’Institut de Santa Coloma, que havien fet un treball de recerca, tutoritzat per la Pilar Calçada, sobre la identitat segarrenca a Santa Coloma de Queralt, a partir d’entrevistes i enquestes a la població, el que posava de manifest el manteniment de la identitat segarrenca en aquesta població, històricament considerada la capital de la Baixa Segarra.