ACTA DEL VEREDICTE DE LA CINQUENA EDICIÓ DEL PREMI SIKARRA
El Jurat del Premi Sikarra, reunit a Tarroja de Segarra, el 27 de febrer de 2016, format pels associats i associades de l’associació cultural Fòruml’Espitllera i pels patrons i patrones de la Fundació Jordi Cases i Llebot, sota la presidència de Maria Garganté Llanes, essent secretari en Jaume Moyai Matas, han decidit concedir el guardó, en la seva cinquena edició, a la candidatura de la Cooperativa La Garbiana Pagesa.
El Jurat del Premi ha valorat els molts mèrits de l’entitat guardonada, especialment el model d’agricultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient que posa en valor i desenvolupa, la intervenció en les diferents fases de la cadena alimentària, des de la producció fins a la comercialització, passant per la transformació, així l’encertada combinació de tradició, amb la recuperació que de varietats ancestrals i tècniques d’elaboracióartesanes, i d’innovació, que passa per l’aposta per les noves tecnologies de la informació i la comunicació en la distribució i comercialització delsproductes.
També es valora especialment que hagi creat marca i experiència a partir de la denominació d’origen dels seus productes i que contribueixi a promoure un ideari que potencia el consum local i proper als productors, l’afavoriment de la venda directa i pel preu just del productor al consumidori al restaurador.
Tot això potenciant la identitat i denominació d’origen segarrenca dels productes i facilitant als consumidors l’experiència de coneixement directedel territori on es conreen i s’elaboren.
Per tot això, el Jurat a considerat que La Garbiana és, d’acord amb les bases del Premi, una entitat que ha contribuït i contribueix de maneraexemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra i, en conseqüència, digne mereixedora de rebre el PremiSikarra 2016.
Tarroja de Segarra, 16 de febrer de 2016