ACTA DEL VEREDICTE DE LA TERCER EDICIÓ DEL PREMI SIKARRA

El dissabte dia 22 de febrer de 2014, reunits al Talladell (Tàrrega), el Jurat format per representants delFòrum l’Espitllera i de la Fundació Jordi Cases i Llebot, un cop valorades les cinc candidatures que hanestat formalitzades per optar al premi, acorda atorgar la distinció d’aquesta tercera convocatòria al’entitat Càritas Interparroquial de Cervera, entitat autònoma i no governamental dedicada a treballarcontra la desigualtat i l’exclusió social dels sectors més pobres de la societat.

El Jurat ha valorat molt especialment la trajectòria de l’Entitat que, des de 1990, treballa a la Segarra a favor dels més desafavorits i encapçala una notable contribució a la cohesió social. El reconeixement a la tasca del seu voluntariat i el fet de ser una organització sense ànim de lucre també són aspectes que hanestat considerats a l’hora d’emetre el veredicte. Viure uns moments especialment durs pels col·lectius més vulnerables, així com l’augment exponencial del nombre de famílies i persones ateses, pobres i en risc d’exclusió social, i en perill de desnonaments, ha motivat especialment al Jurat a regraciar públicament la seva tasca, posar llum sobre la seva existència i acció i encoratjar-la a seguir endavant.

Amb el reconeixement de Càritas Interparroquial de Cervera, el Jurat vol distingir també la tasca de la resta de delegacions de Càritas de l’Arxiprestat de la Segarra (Sant Ramon, Torà i Sant Guim de Freixenet), així com les altres delegacions de Càritas a la Segarra i a Catalunya.

D’aquesta decisió n’estén acta Jaume Moya, Secretari de la Fundació Jordi Cases Llebot i de l’Associació cultural Fòrum l’Espitllera, qui, en aquesta convocatòria, actua també com a Secretari del Jurat.

El Talladell (Tàrrega) 22 de febrer de 2014