CAMPANYA DE PRIMAVERA DE NETEJA DE LES STOLPERSTEINE SEGARRENQUES

Tal com es fa a molts països europeus a on ha arribat el projecte memorial a la deportació als camps nazis conegut com Stolpersteine, obra de l’artista berlinès Gunter Demnig, aquest passat 28 de març des del Fòrum l’Espitllera ha promogut la neteja de les llambordes de tot el recorregut a excepció, òbviament i malauradament, de l’stolpersteine atacada a Sanaüja i lliurada en donació al Museu Comarcal de Cervera.

El recorregut ens ha portat per Torà, Tarroja de Segarra, la Prenyanosa, les Oluges, Cervera, Granyena de Segarra, Talavera i Sant Antolí, i durant les aturades hem rebut la complicitat i solidaritat de molta gent que s’han atansat per veure que fèiem. Hem aprofitat també per geolocalitzar les llambordes a fi de poder constar en el mapa europeu de memorials stolpersteine.

En endavant, animem als museus de la comarca, escoles, instituts, entitats i particulars a tenir-ne cura i a aprofitar la neteja per reflexionar sobre els valors de llibertat i democràcia contra el totalitarisme.